12. Turizem

Mestna občina Koper je v zadnjih dveh letih doživela pravi turistični preboj, ki ga bo nadaljevala tudi v prihodnjem mandatu. Z ureditvijo novega obmorskega parka Žusterna je postal Koper bistveno bolj privlačen kot letovišče, z zanimivimi prireditvami in festivali privabljamo ljubitelje kulture, zabave in kulinaričnih užitkov, z urejeno športno infrastrukturo in številnimi možnostmi rekreacije, ki jo ponuja naše atraktivno podeželje, smo vse bolj zanimivi tudi za aktivne in rekreativne športnike.   

Naš turizem bo tudi v prihodnje temeljil na trajnostnih načelih in bo zaščitniški do okolja in lokalne kulture, bomo pa v naslednjem mandatu bolj aktivni pri spodbujanju turističnih inovacij in zanje bolj odprti. Našim gostom želimo omogočili enostavnejše in prijaznejše doživetje naše čudovite narave in prostora. Zeleno podeželje občine bomo prepredli z novimi pohodniškimi in kolesarskimi potmi. 

Nadaljevali bomo urejanje obalnega pasu, in sicer bomo že prihodnje leto prenovili in posodobili kopališče Žusterna. Naš cilj je urediti ves obalni pas med Žusterno in Izolo, vključno s starim ribiškim pristanom Molet, bomo pa ta projekt zasnovali s posebno pozornostjo na naravno dediščino, ki jo to območje varuje in smo jo dolžni ohraniti. 

Posebno pozornost in več sredstev bomo namenili organizaciji, promociji in širitvi dogodkov.